روح الله امینی، فعال صنعت دارو، درباره کمبود وارفارین گفت: شرکتها وارفارین ندارند، یک شرکت که موجودی دارد فقط موظف شده به داروخانههای هلال احمر توزیع کند. علت کمبود چالشهای وارداتی و تحریم است. خیلی از این داروها مواد اولیه آن وارد میشود و در اینجا بسته بندی میشوند که آن هم درگیر واردات است. تا جاییکه من میدانم سادهترین داروها نیز موادشان وارد میشود و بیشتر داروهای گیاهی هستند که اینجا تولید میشوند.
کمبود داروهایی مانند وارفارین شرایط سختی برای بیماران قلبی ایجاد کرده است. در دیگر داروهای حیاتی نیز وضعیت خوبی مشاهده نمیشود و کمبود دارو جان بخشی از بیماران را به خطر انداخته است. عدم واردات و توزیع مناسب، به این وضعیت دامن زده و پیش بینیها گویای بدتر شدن شرایط است. گفتنی است که وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که از لخته شدن خون جلوگیری میکند.
روح الله امینی، فعال صنعت دارو، درباره کمبود وارفارین به «انتخاب» گفت: شرکتها وارفارین ندارند، یک شرکت که موجودی دارد فقط موظف شده به داروخانههای هلال احمر توزیع کند. علت کمبود چالشهای وارداتی و تحریم است. خیلی از این داروها مواد اولیه آن وارد میشود و در اینجا بسته بندی میشوند که آن هم درگیر واردات است. تا جاییکه من میدانم سادهترین داروها نیز موادشان وارد میشود و بیشتر داروهای گیاهی هستند که اینجا تولید میشوند.
او افزود: داروهایی مانند وارفارین اگر مصرف نشود آسیب زاست و وارفارین جایگزینی ندارد و باید استفاده شود. در حال حاضر حتی قرص آنفولانزا مانند تامی فلو و دیگوکسین برای قلب هم ناموجود است.
امینی درباره تداوم وضعیت فعلی دارو گفت: الان شرکتها همه میگویند وضعیت بدتر میشود و هر روز یک دارو نیست. هر روز وضعیت داروخانهها بدتر میشود. بالاخره باید تبادل با کشورها صورت بگیرد و کشور نمیتوان خود را از نظر دارو اداره کند. آنتی بیوتیک یک زمان کم شد و از هند وارد کردند و بدون نظارت هم بود. دارویی که خیلی بی کیفیت بود در ایران توزیع شد. باید نظارت بر واردات هم باشد. از هند و ترکیه بیشترین میزان دارو وارد میشود.
منبع خبر :
https://www.entekhab.ir/