• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

تصاویر تازه از «منزوی‌ترین قبیله جهان» در آمازون؛ شرکت‌های چوب‌بُر بومیان پرو را منقرض می‌کنند؟

پنج شنبه 28 تیر
یک سازمان فعال در زمینه حقوق بومیان آمریکای لاتین، تصاویر منحصر به فردی را از یکی از منزوی‌ترین قبایل آمازون در جهان که سال‌ها است با دنیای بیرون تماس نداشته‌اند منتشر کرده است. فیلم‌های منتشره اعضای قبیله «ماشکو پیرو» (Mashco Piro) را نشان می‌دهند که از محل سکونت خود در میان درختان بیرون می‌آیند. ۷۵۰ عضو این قبیله دورافتاده در جنگل‌های آمازون در جنوب شرقی پرو ساکن هستند. «سازمان بین‌المللی بقا»، که این تصاویر را منتشر کرده است، می‌گوید این شواهد به وضوح نشان می‌دهد که کلیه مجوز‌های چوب‌برداری در منطقه باید لغو شده و قلمرو مردمان بومی آمازون به رسمیت شناخته شود.
 تصاویر تازه از «منزوی‌ترین قبیله جهان» در آمازون؛ شرکت‌های چوب‌بُر بومیان پرو را منقرض می‌کنند؟
یک سازمان فعال در زمینه حقوق بومیان آمریکای لاتین، تصاویر منحصر به فردی را از یکی از منزوی‌ترین قبایل آمازون در جهان که سال‌ها است با دنیای بیرون تماس نداشته‌اند منتشر کرده است.
 
فیلم‌های منتشره اعضای قبیله «ماشکو پیرو» (Mashco Piro) را نشان می‌دهند که از محل سکونت خود در میان درختان بیرون می‌آیند. ۷۵۰ عضو این قبیله دورافتاده در جنگل‌های آمازون در جنوب شرقی پرو ساکن هستند.
 
«سازمان بین‌المللی بقا»، که این تصاویر را منتشر کرده است، می‌گوید این شواهد به وضوح نشان می‌دهد که کلیه مجوزهای چوب‌برداری در منطقه باید لغو شده و قلمرو مردمان بومی آمازون به رسمیت شناخته شود.
 
در این تصاویر دیده می‌شود که اعضای این قبیله در محدوده‌ای بسیار نزدیک به محل کار شرکت‌های چوب‌بری زندگی می‌کنند.
 
در اواخر قرن نوزدهم، اعضای این قبیله به دلیل فعالیت استعمارگران آزار و شکنجه‌های عظیمی را در غرب آمازون متحمل شدند. هزاران نفر از آن‌ها به بردگی گرفته شدند، تعداد بی‌شماری دیگر مورد ضرب و شتم قرار گرفته، اموالشان به سرقت رفت و خودشان قربانی تجاوز و قتل شدند.
 
مردمان قبیله علیرغم این اتفاقات توانستند با فرهنگ سنتی خود جان به در ببرند. با این حال، ماشکو پیرو همچنان با تهدید فزاینده قطع درختان و جنگل‌زدایی مواجه است.
 
چندین شرکت چوب‌برداری در داخل قلمرو متعلق به این مردمان بومی، واقع در تنها چند کیلومتری از محل فیلم‌های منتشره، امتیاز برداشت چوب دارند.
 
کارولین پیرس، رئیس سازمان بین‌المللی بقا، در بیانیه‌ای با انتقاد از این شرکت‌های فعال در صنعت برداشت چوب گفت: «یک فاجعه انسانی در حال شکل‌گیری است. برداشت‌کننده‌های چوب باید به بیرون رانده شوند و قلمرو ماشکو‌پیرو باید به درستی محافظت شود.»
 
در یک قطعه از فیلم منتشره، یک گروه ۱۷ نفره از مردم ماشکو پیرو در نزدیکی روستای «پوئرتو نوو» در جنوب شرقی پرو دیده می‌شوند. در یک قطعه فیلم دیگر بیش از ۵۰ نفر از اعضای قبیله در نزدیکی روستای همسایه «مونت سالوادو» به چشم می‌خورند.
 
این روستا محل سکونت مردم بومی «یین» است که به زبانی نزدیک به بومیان ماشکو پیرو صحبت می‌کنند، اما ارتباط بیشتری با جهان خارج دارند. مردمان یینی گفته‌اند که ماشکو پیرو‌ها قبلا از حضور چوب‌برها در زمین خود ابراز ناراحتی کرده‌اند.
 
سازمان بین‌المللی بقا از «شورای نظارت بر جنگل‌ها»، یک سازمان غیرانتفاعی مستقل که قصد ارتقای اداره اخلاقی و مسئولانه جنگل‌ها در جهان را دارد، خواسته است تا گواهینامه خود را که به شرکت‌های فعال چوب‌بری در این کشور داده است پس بگیرد و آن را لغو کند.
 
آلفردو وارگاس پیو، رئیس یک سازمان بومی به نام «فناماد»، گفت: «این شواهد انکارناپذیری است که نشان می‌دهد بسیاری از ماشکو پیروها در این منطقه زندگی می‌کنند و دولت نه تنها از آن‌ها و قلمروشان محافظت نکرده بلکه حق آن‌ها را شرکت‌های چوب‌بر فروخته است.
 
وی اضافه کرد: «کارگران چوب‌بر می‌توانند بیماری‌های جدیدی را ایجاد کنند که بومیان را از بین ببرد و همینطور باعث بروز خشونت از سمت دو طرف شوند.»

منبع خبر : https://parsi.euronews.com/