• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

«انگشتان مرگ» چگونه موجودات کف دریا در زیر یخ‌های قطب را می‌بلعند؟

یکشنبه 25 شهریور
بسیاری از ما دوست نداریم در دمای منفی دو درجه سانتیگراد زیر یخ‌های زمستانی قطب جنوب باشیم، اما برای موجودات ساکن دریا که زیستگاهشان آنجاست، دمای زیریخ‌ها در مقایسه با سطح یخ‌ها کاملا ملایم‌تر است. در واقع، این موجودات در همین محیط رشد و نمو پیدا می‌کنند ولی تنها تا زمانی فرصت زندگی دارند که به اصطلاح «انگشت مرگ» ظاهر می‌شود.
 «انگشتان مرگ» چگونه موجودات کف دریا در زیر یخ‌های قطب را می‌بلعند؟
بسیاری از ما دوست نداریم در دمای منفی دو درجه سانتیگراد زیر یخ‌های زمستانی قطب جنوب باشیم، اما برای موجودات ساکن دریا که زیستگاهشان آنجاست، دمای زیریخ‌ها در مقایسه با سطح یخ‌ها کاملا ملایم‌تر است.
در واقع، این موجودات در همین محیط رشد و نمو پیدا می‌کنند ولی تنها تا زمانی فرصت زندگی دارند که به اصطلاح «انگشت مرگ» ظاهر می‌شود.
در کلیپی که توسط بی‌بی‌سی تهیه شده، گروه فیلم‌برداری موفق شد شکل‌گیری یکی از این انگشت‌ها را به تصویر بکشد که به طرز وحشتناکی به سمت بستر دریا می‌خزد و پس از آن که به کف دریا می‌رسد، همه چیز را در مسیر خود منجمد می‌کند.
در حالی که چنین فیلم‌هایی ممکن است همان حال و هوای فیلم تهاجم موجودات بیگانه با انگشت شوم را تداعی کند، ولی در واقع هیچ فعالیت فرازمینی در آن دخیل نیست و تنها یک برینیکل (قندیل شوراب) در حال ایفای نقش است.
 
برینیکل‌ها چگونه تشکیل می‌شوند؟
وقتی یخ در دریا تشکیل می‌شود، نمک‌های موجود در آب دریا وارد اجزاء یخ‌ها نمی‌شوند. بلکه حفره‌هایی از آب نمک سرد در داخل یخ تشکیل می‌دهند که به دلیل حجم نمک زیاد، یخ نمی‌زند.
هم‌زمان با شکل‌گیری یخ‌ها این توده نمکی بسیار سرد که شکل لوله به خود می‌گیرد در زیر آب به بیرون از یخ امتداد پیدا می‌کند و با پایین آمدن جریان آب نمکِ بسیار سرد، آب اطراف خود را منجمد می‌کند. این جریان نمکی وقتی به کف دریا می‌رسد کف دریا و هر چیزی را که روی آن است، منجمد می‌کند و می‌بلعد.
اگرچه دانشمندان دهه‌ها برینیکل‌ها را مشاهده می‌کردند، در سال۲۰۱۱ و در جریان ساخت سریال Frozen Planet بود که گروهی برای اولین بارموفق شد تا از شکل‌گیری این پدیده فیلمبرداری کند.

منبع خبر : https://parsi.euronews.com/