• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

موفقیت ChatGPT در بهبود تشخیص تومور مغزی

سه شنبه 10 مهر
بررسی جدید پژوهشگران ژاپنی نشان می‌هد که ارزیابی ChatGPT روی گزارش‌های ام‌آرآی درباره تومور مغزی با ارزیابی انسان مطابقت دارد.
موفقیت ChatGPT در بهبود تشخیص تومور مغزی
با پیشرفت هوش مصنوعی، کاربردها و قابلیت‌های آن در برنامه‌های کاربردی دنیای واقعی به جایی می‌رسد که حتی ممکن است از تخصص انسان نیز فراتر برود.

به نقل از میراژ نیوز، در زمینه رادیولوژی که تشخیص درست برای اطمینان از مراقبت مناسب از بیمار بسیار مهم است، مدل‌های زبانی بزرگ مانند ChatGPT می‌توانند دقت را بهبود ببخشند یا حداقل یک نظر دوم خوب ارائه دهند.

برای آزمایش قابلیت‌های ChatGPT، «یاسوهیتو میتسویاما»(Yasuhito Mitsuyama) و «دایجو اوئدا»(Daiju Ueda) پژوهشگران دانشکده پزشکی «دانشگاه متروپولیتن اوساکا»(OMU)، عملکرد تشخیصی GPT-4 و رادیولوژیست‌ها را درباره ۱۵۰ گزارش ام‌آرآی تومور مغزی پیش از جراحی مقایسه کردند. از ChatGPT، دو متخصص نورورادیولوژی و سه رادیولوژیست عمومی خواسته شد تا تشخیص‌های افتراقی و تشخیص نهایی را ارائه دهند.

پس از آن، دقت آنها براساس تشخیص واقعی تومور بررسی شد. نتایج این بررسی، میانگین ۷۳ درصد را برای ChatGPT، میانگین ۷۲ درصد را برای نورورادیولوژیست‌ها و میانگین ۶۸ درصد را برای رادیولوژیست‌های عمومی نشان دادند. علاوه بر این، دقت تشخیص نهایی ChatGPT بسته به اینکه گزارش بالینی توسط یک متخصص رادیولوژی عصبی نوشته شده باشد یا یک رادیولوژیست عمومی متفاوت بود. دقت در گزارش‌های رادیولوژیست عصبی ۸۰ درصد و گزارش‌های رادیولوژیست عمومی ۶۰ درصد بود.

میتسویاما گفت: این نتایج نشان می‌دهند که ChatGPT می‌تواند برای تشخیص ام‌آرآی پیش از جراحی تومورهای مغزی سودمند باشد. در آینده قصد داریم مدل‌های زبانی بزرگ را در زمینه‌های تصویربرداری تشخیصی دیگر با هدف کاهش بار روی دوش پزشکان، بهبود دقت تشخیصی و استفاده از هوش مصنوعی برای حمایت از محیط‌های آموزشی مطالعه کنیم.

این پژوهش در مجله «European Radiology» به چاپ رسید.


منبع خبر : https://www.isna.ir/