• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

آیا گرگ تاسمانی پس از انقراض دوباره احیا می‌شود؟

شنبه 12 آبان
گروهی از دانشمندان استرالیا و آمریکا می‌گویند به پیشرفت‌های هیجان‌انگیزی در تلاش برای بازگرداندن گرگ یا ببر تاسمانی که منقرض شده بود دست یافته‌اند. گرگ یا ببر تاسمانی که تیلاسین هم نامیده می‌شود جانوری گوشتخوار و کیسه‌دار شبیه گرگ و به اندازه سگ است که زمانی در جنگل‌های استرالیا، گینه‌نو و تاسمانی زندگی می‌کرد. آخرین گرگ تاسمانی در سال ۱۹۳۶ در باغ‌وحش هوبارت مرد و بقیه گرگ‌های تاسمانی را آنقدر شکار کردند تا منقرض شدند.
 آیا گرگ تاسمانی پس از انقراض دوباره احیا می‌شود؟
گروهی از دانشمندان استرالیا و آمریکا می‌گویند به پیشرفت‌های هیجان‌انگیزی در تلاش برای بازگرداندن گرگ یا ببر تاسمانی که منقرض شده بود دست یافته‌اند.
گرگ یا ببر تاسمانی که تیلاسین هم نامیده می‌شود جانوری گوشتخوار و کیسه‌دار شبیه گرگ و به اندازه سگ است که زمانی در جنگل‌های استرالیا، گینه‌نو و تاسمانی زندگی می‌کرد.
آخرین گرگ تاسمانی در سال ۱۹۳۶ در باغ‌وحش هوبارت مرد و بقیه گرگ‌های تاسمانی را آنقدر شکار کردند تا منقرض شدند.
اکنون شرکت علمی‌پژوهشی آمریکایی کولو‌سال که همچنین تلاش می‌کند ماموت و دودو را هم پس از انقراض احیا کند همراه با گروهی از دانشمندان استرالیایی دانشگاه ملبورن تلاش می‌کنند تا گرگ یا ببر تاسمانی منقرض‌شده را دوباره به طبیعت بازگردانند.
دانشمندان به چه پیشرفت‌هایی دست یافته‌اند؟
گروه پژوهش با استفاده از دی‌ان‌ای و روش‌های مهندسی و ویرایش ژنتیکی تلاش می‌کنند تا جانوری پدید آورند که تا حد ممکن به گرگ تاسمانی شباهت داشته باشد.
دی‌ان‌ای رشته بلندی از اطلاعات موجود در سلول‌های بدن است که انسان‌ها، گیاهان و جانوران را به صورتی که هستند به وجود می‌آورد. تا حدودی شبیه نقشه‌ای است که شامل همه خصوصیات هر موجود است برای مثال در انسان شامل رنگ چشم و رنگ و جنس مو و بلندی و کوتاهی قد می‌باشد.
دانشمندان می‌گویند با یافتن بخشی از بدن گرگ تاسمانی که حدود ۱۰۸ سال در موزه نگهداری شده است توانسته‌اند به کشفیات هیجان‌انگیزی دست پیدا کنند.
با استفاده از نمونه یافته شده دانشمندان می‌توانند الگو با کیفیتی از مولکول‌های دی‌ان‌ای و ار‌ان‌ای جانور بسازند که شبیه دی‌ان‌ای واقعی باشد اما به جای دو رشته اطلاعات فقط از یک رشته اطلاعات تشکیل شده است و در نتیجه آسیب‌پذیر‌تر است.
دانشمندان به این دلیل این کشف را هیجان‌انگیز می‌دانند چون از حدود سه میلیارد قطعه در نمونه به دست آمده فقط ۴۵ قطعه از دست رفته است و در نتیجه امکان تهیه نقشه دی‌ان‌ای کمابیش کامل گرگ تاسمانی را می‌دهد.
اندرو پاسک، سرپرست گروه پژوهش در دانشگاه ملبورن می‌گوید «این پیشرفت چشمگیری است».
دانشمندان از روش‌های مهندسی و ویرایش ژنوم استفاده می‌کنند تا از سلول‌های جانورانی که اکنون وجود دارند و دی‌ان‌ای مشابه گرگ تاسمانی دارند استفاده کنند تا جای خالی اطلاعات مفقوده را پر کنند.
پژوهشگران می‌گویند این پژوهش ممکن است بین سه تا پنج سال طول بکشد و آنها می‌دانند که موجود جدید صد‌در‌صد گرگ تاسمانی نخواهد بود اما به گفته اندرو «بیش از ۹۹٬۹ درصد» شبیه گرگ تاسمانی خواهد بود.
دانشمندان دیگر و حافظان محیط‌زیست می‌گویند با برگرداندن جانوران منقرض‌شده موافق نیستند و هزینه‌ای که صرف این کار می‌شود بهتر است برای حمایت از جانوران در معرض انقراض فعلی صرف شود. آنها همچنین در صورت رها‌سازی این موجودات در طبیعت از چگونگی تأثیر ورود دوباره آنها بر زیست‌بوم‌ها و تعادل طبیعی نگران هستند.
تیلاسین به دلیل شباهت با سگ و گرگ به گرگ تاسمانی و به دلیل خطوطی که بر پشتش دارد به ببر تاسمانی مشهور شده است در حالی که نه گرگ است و نه ببر.
گرگ تاسمانی درواقع جانوری کیسه‌دار و پستاندار استرالیایی است که توله‌های خود را در کیسه زیر شکمش نگهداری می‌کند.
گرگ تاسمانی نر و ماده هر دو دارای کیسه هستند. کیسه در جانور ماده مانند کانگورو‌ها برای نگهداری بچه‌ها استفاده می‌شود و جانور نر از کیسه برای محافظت از اعضای تناسلی خود استفاده می‌کند.
گرگ‌های تاسمانی ظاهری شبیه سگ و گرگ دارند و دارای پوستی با موهای کوتاه زرد مایل به خاکی‌رنگ و گوش‌های کوتاه و نوک‌تیز و آرواره‌های نیرومند و دم بلند و سفت هستند.
تیلاسین گوشتخوار بوده و از جانوران دیگری مانند والابی (کانگورو‌ کوچک) و کانگورو‌ها تغذیه می‌کرده است.
 

منبع خبر : https://www.entekhab.ir/