• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

آیا روزی خواهیم فهمید که مخترع واقعی بیت‌کوین کیست؟

سه شنبه 15 آبان
بیت‌کوین که بنیان یک صنعت دو تریلیون دلاری ارز‌های دیجیتال را بنا نهاده، اکنون توسط بزرگترین موسسات سرمایه‌گذاری دنیا معامله می‌شود و حتی در یک کشور به‌عنوان ارز رسمی پذیرفته شده است. با این حال، علیرغم این رشد خیره‌کننده، هنوز یک راز عمیق در قلب آن باقی مانده است: هویت واقعی ساتوشی ناکاموتوی مرموز، خالق بیت‌کوین هنوز فاش نشده است. بسیاری تلاش کرده‌اند به این پرسش پاسخ دهند و او را پیدا کنند، اما تاکنون همگی ناکام مانده‌اند. بنابراین، هنگامی که پنج‌شنبه پیش اعلام شد که خالق مرموز بیت‌کوین قرار است در یک کنفرانس مطبوعاتی خود را آشکار کند، توجهات زیادی در تحریریه‌های رسانه‌ها و گوشه و کنار دنیای رمزارز جلب شد.
 آیا روزی خواهیم فهمید که مخترع واقعی بیت‌کوین کیست؟
بیت‌کوین که بنیان یک صنعت دو تریلیون دلاری ارزهای دیجیتال را بنا نهاده، اکنون توسط بزرگترین موسسات سرمایه‌گذاری دنیا معامله می‌شود و حتی در یک کشور به‌عنوان ارز رسمی پذیرفته شده است.
با این حال، علیرغم این رشد خیره‌کننده، هنوز یک راز عمیق در قلب آن باقی مانده است: هویت واقعی ساتوشی ناکاموتوی مرموز، خالق بیت‌کوین هنوز فاش نشده است.
بسیاری تلاش کرده‌اند به این پرسش پاسخ دهند و او را پیدا کنند، اما تاکنون همگی ناکام مانده‌اند. بنابراین، هنگامی که پنج‌شنبه پیش اعلام شد که خالق مرموز بیت‌کوین قرار است در یک کنفرانس مطبوعاتی خود را آشکار کند، توجهات زیادی در تحریریه‌های رسانه‌ها و گوشه و کنار دنیای رمزارز جلب شد.
در ماه اکتبر، یک مستند پرطرفدار از شبکه اچ‌بی‌او ادعا کرد که یک کارشناس کانادایی بیت‌کوین به نام پیتر تاد همان ساتوشی است. تنها مشکل این بود که او این ادعا را رد کرد و دنیای رمزنگاری نیز توجه چندانی به این ادعا نشان نداد.
آقای تاد تازه‌ترین فرد در لیست بلندبالای کسانی بود که در این سال‌ها به عنوان ساتوشی احتمالی معرفی شده‌اند. و پنج‌شنبه این لیست باز هم طولانی‌تر شد.
دلیل علاقه شدید به هویت ساتوشی ناکاموتو تا حدی به این برمی‌گردد که او به عنوان یک برنامه‌نویس انقلابی شناخته می‌شود که به توسعه صنعت رمزنگاری کمک کرد. صدای او، دیدگاه‌ها و نگرش‌هایش می‌تواند تاثیر بسزایی بر صنعتی با چنین هوادارانی پرشور و مشتاق داشته باشد.
اما جذابیت این موضوع همچنین به این حقیقت برمی‌گردد که ساتوشی به عنوان دارنده بیش از یک میلیون بیت‌کوین، چند میلیارد دلار ثروت خواهد داشت، به ویژه با توجه به اینکه ارزش این سکه‌ها نزدیک به بالاترین سطح تاریخی خود قرار دارد.
با در نظر گرفتن این ثروت عظیم، درخواست برگزارکننده کنفرانس مطبوعاتی برای پرداخت هزینه جهت رزرو صندلی در مراسم معرفی بسیار عجیب به نظر می‌رسید.
یک صندلی در ردیف جلو ۱۰۰ پوند هزینه داشت. اگر می‌خواستم سوالات نامحدودی بپرسم، ۵۰ پوند دیگر باید می‌پرداختم. برگزارکننده، چارلز اندرسون، حتی مرا تشویق کرد تا ۵۰۰ پوند بپردازم و با «ساتوشی» روی صحنه مصاحبه کنم.
پیشنهاد را رد کردم.
آقای اندرسون گفت که می‌توانم بدون پرداخت هزینه نیز در این نشست مطبوعاتی شرکت کنم، اما هشدار داد که ممکن است جای خالی برای من نباشد، چرا که سطح انتظار بالا است.
اما به نظر می‌رسید این نگرانی بی‌مورد بود؛ تنها حدود دوازده خبرنگار در باشگاه معتبر «فرانت لاین» حاضر شدند. این باشگاه در یکی از لحظات مراسم، بر این نکته تاکید کرد که تنها اتاقی در اختیار برگزارکنندگان این کنفرانس خبری گذاشته و آن‌ها را به شکل رسمی تایید نمی‌کند.
خیلی زود مشخص شد که تمامی حاضران بسیار شکاک هستند.
پس از کمی جستجو، معلوم شد که هم برگزارکننده و هم فردی که ادعا می‌کرد ساتوشی است، درگیر یک پرونده حقوقی پیچیده درباره ادعاهای کلاهبرداری و ادعای ساتوشی بودن هستند.
این شروع ناامیدکننده‌ای بود، و اوضاع از آنجا بدتر هم شد.
آقای اندرسون از «ساتوشی» دعوت کرد تا روی صحنه بیاید.
مردی به نام استیفن ملا که تمام مدت ساکت در حاشیه نشسته بود، به روی صحنه آمد و قاطعانه اعلام کرد: «من اینجا هستم تا بیانیه‌ای بدهم که بله: من ساتوشی ناکاموتو هستم و بیت‌کوین را با فناوری بلاک‌چین ایجاد کرده‌ام.»
در طول یک ساعت بعد، خبرنگاران از حالت تفریح به حالت عصبانیت رفتند زیرا او از ارائه هرگونه مدرک برای اثبات ادعایش خودداری کرد.
آقای ملا قول داد که حرکت نهایی را انجام داده و بیت‌کوین‌های اولیه را که فقط ساتوشی می‌تواند به آنها دسترسی داشته باشد، باز کند و با آنها تعامل کند.
اما او چنین کاری نکرد.
من، همراه با دیگر خبرنگاران گیج و سرگشته، سالن را ترک کردم و دیگر هیچ شکی باقی نماند که این هم به نظر یک بن‌بست دیگر در مسیر کشف هویت ساتوشی است.
دیگر بس است
لیست افرادی که به اشتباه به عنوان ساتوشی ناکاموتو شناخته شده‌اند، طولانی است
در سال ۲۰۱۴، یک مقاله پرمخاطب در نشریه نیوزویک ادعا کرد که او دوریان ناکاموتو، مردی ژاپنی-آمریکایی ساکن کالیفرنیا است. اما او این ادعا را رد کرد و این ادعا تا حد زیادی بی‌اعتبار شده است
یک سال بعد، یک دانشمند استرالیایی علوم کامپیوتر به نام کریگ رایت توسط خبرنگاران به عنوان ساتوشی معرفی شد. او ابتدا این را انکار کرد، سپس ادعا کرد که این ادعا حقیقت دارد، اما طی سال‌ها هیچ مدرکی ارائه نکرد.
در تابستان، دادگاه عالی لندن داستان او را جعلی دانست.
ایلان ماسک، میلیاردر فناوری و علاقه‌مند به رمزنگاری، پس از آنکه یکی از کارکنان سابق شرکت اسپیس‌ایکس او را به این عنوان خالق بیت‌کوین معرفی کرد این موضوع را رد کرد.
و در نهایت ما به این پرسش می‌رسیم:‌ آیا واقعا این مساله اهمیتی هم دارد؟
ارزش کنونی بازار رمزنگاری به گونه‌ای است که از گوگل هم بزرگتر است. و به سختی می‌توان تصور کرد که این پدیده فناوری، نقش بزرگی در زندگی ما ایفا کند بدون اینکه مردم بدانند چه کسی آن را بنیان نهاده و سهم بزرگی از آن را در اختیار دارد.
با این حال، شاید دلایل خوبی وجود داشته باشد که ساتوشی واقعی سکوت کند. این ذخیره بیت‌کوین، او را صاحب ثروتی بالغ بر ۶۹ میلیارد دلار می‌کند و در صورت شناسایی، زندگی و شخصیت او به شدت زیر ذره‌بین خواهد رفت.
پیتر تاد اخیراً گفته است که توجهات ناخواسته‌ای که به او شده، او را برای امنیتش نگران کرده است.
بسیاری در دنیای رمزنگاری از این واقعیت که این راز هنوز حل نشده، لذت می‌برند.
آدام بک، یکی از توسعه‌دهندگان اصلی آن (و یکی دیگر از نامزدهای احتمالی برای ساتوشی) اخیراً در ایکس نوشت: «هیچ‌کس نمی‌داند ساتوشی کیست و این چیز خوبی است.»
ناتالی برونل، پادکستر بیت‌کوین، معتقد است ناشناس بودن ساتوشی نه تنها عمدی بوده، بلکه ضروری نیز هست.
او به من گفت: «ساتوشی با مخفی نگه داشتن هویت واقعی‌اش، تضمین کرد که بیت‌کوین رهبری یا شخص مرکزی نداشته باشد که برنامه شخصی‌اش بتواند بر پروتکل تأثیر بگذارد. این به مردم امکان می‌دهد تا به بیت‌کوین به عنوان یک سیستم اعتماد کنند، نه به فرد یا شرکتی خاص.»
کرول الکساندر، استاد امور مالی در دانشگاه ساسکس - که درباره تاریخچه بیت‌کوین تدریس می‌کند - چندان مطمئن نیست.
از دید او، جنجال پیرامون اینکه ساتوشی ناکاموتو کیست، مردم را از توجه به - و درک سوالات مهمتر درباره اینکه چگونه ارزهای دیجیتال می‌توانند شیوه کارکرد اقتصاد را دگرگون کنند، منحرف می‌کند.
وقتی از باشگاه فرانت لاین بیرون آمدم، سخت بود که این رویداد مطبوعاتی عجیب را چیزی فراتر از حقیقتی بدانم که همه از آن اطلاع داریم:‌ فعلاً - و شاید برای همیشه - جستجو برای کشف هویت ساتوشی ادامه دارد.

منبع خبر : https://www.entekhab.ir/