• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

شناسایی محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکر عمر

سه شنبه 22 آبان
گروهی از باستان‌شناسان بر این باور هستند که براساس تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ توانسته‌اند محل نبرد قادسیه بین سپاه ساسانیان ایران و لشکر اعراب به رهبری عمر، خلیفه وقت مسلمانان را شناسایی کنند. تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود و اکنون پس از گذشت نیم قرن از حالت محرمانه خارج شده است.
 شناسایی محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکر عمر
گروهی از باستان‌شناسان بر این باور هستند که براساس تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ توانسته‌اند محل نبرد قادسیه بین سپاه ساسانیان ایران و لشکر اعراب به رهبری عمر، خلیفه وقت مسلمانان را شناسایی کنند.
تحقیقات جدیدی که روی مردان نمکی مشهور زنجانی انجام شده اطلاعات نابی را از رژیم غذایی ایرانیان باستان و وحشتی که این معدنچیان دو هزار و پانصد ساله پیش از مرگ تجربه کردند، در اختیار ما می‌گذارد. این مردان نمکی هزاران سال پیش در قعر معدن «دوزلاخ» در منطقه «چهرآباد» زنجان به طرز فجیعی جان خود را از دست دادند و معدن نمک آن‌ها را بلعید و مومیایی کرد. نخستین آن‌ها بیش از سی سال پیش در اولین مرحله حفاری این کوه نمکی کشف شد. سر بریده این مرد نمکی با مو و ریش سفید و ضخیم و گوشواره طلایی بر گوش همراه با چند چاقوی آهنی، یک چکمه چرمی و تکه‌های از شلوارک‌های پشمی با بقایای ادرار و مدفوع در این کوه پیدا شد.
تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود و اکنون پس از گذشت نیم قرن از حالت محرمانه خارج شده است.
نبرد قادسیه در سال ۶۳۶ میلادی در بین‌النهرین در عراق امروزی روی داد و با شکست لشکر ایرانیان به پایان رسید.
نتیجه بررسی مشترک گروهی از باستان‌شناسان دانشگاه دورهام در بریتانیا و دانشمندان در دانشگاه قادسیه عراق در این باره روز سه‌شنبه در نشریه «دوران باستان» (Antiquity) منتشر شد.
به گفته باستان‌شناسان بریتانیایی و عراقی منطقه‌ای در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب کوفه در استان نجف شباهت زیادی با محل نبرد قادسیه براساس آنچه در متون تاریخی توصیف شده است دارد.
استفاده از تصاویر ماهواره‌های جاسوسی آمریکا در دوران جنگ سرد بین باستان‌شناسان در منطقه خاورمیانه رواج زیادی پیدا کرده است. دلیل استفاده از این تصاویر ماهواره‌ای قدیمی این است که در تصاویر قدیمی‌تر ویژگی‌هایی که بعدها تغییر پیدا کردند یا تخریب شدند، قابل مشاهده هستند.
دلیل اصلی این تغییرات زیاد محیطی دوران معاصر در خاورمیانه گسترش زمین‌های کشاورزی و توسعه شهرها است.
به گفته باستان‌شناسان خندق‌های به جامانده از دوران نبرد قادسیه در تصاویر ماهواره‌ای دهه ۱۹۷۰ به مراتب واضح‌تر از تصاویری است که امروزه به ثبت می‌رسند.
باستان‌شناسان با بررسی محل مورد نظر در نزدیکی شهر کوفه اطمینان پیدا کردند که یافته‌هایشان درست است و این محل همان محل نبرد قادسیه در ۱۴ قرن پیش است.
منبع خبر : https://parsi.euronews.com/