• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

خرید هدیه ویژه روز زن!! محصولات رو مقایسه کن با بهترین قیمت بخر🎉 فلای تودی - 728x90 دیجی شهر طلا و گوشی - 728x90 باستان‌شناسان روسی «گنجینۀ زنان اشرافی» را در اوکراین کشف کردند

سه شنبه 20 آذر
از زمانی که شبه‌جزیرۀ کریمه در جریان جنگ روسیه و اکراین به روسیه ملحق شده است، باستان‌شناسان این کشور در حال کاوش در محوطه‌های باستانی آنجا هستند. یکی از تازه‌ترین کشفیات آن‌ها جواهراتی است که در دو گوردخمۀ قرون وسطایی متعلق به چند زن اشرافی یافت شده‌اند.
 خرید هدیه ویژه روز زن!! محصولات رو مقایسه کن با بهترین قیمت بخر🎉 فلای تودی - 728x90 دیجی شهر طلا و گوشی - 728x90 باستان‌شناسان روسی «گنجینۀ زنان اشرافی» را در اوکراین کشف کردند
 باستان‌شناسان جواهرات طلا و نقره را در محل دفنی مربوط به اوایل قرون وسطی نزدیک شهر سِواستوپل در کریمه کشف کردند. یافته‌های جدید نشان می‌دهد این محل دفن مختص اعضای بلندمرتبه‌ی جامعه‌ای بوده که از اواخر قرن چهارم تا قرن ششم در سراسر کریمه جنوب غربی گسترش یافت. 

والری نائومنکو، باستان‌شناس دانشگاه فدرال کریمه وِرنادسکی گفته: «مانند همیشه، این محل دفن شگفتی‌هایی به همراه داشت. با وجود سرقت زیاد از این مکان‌ها، مواردی هنوز باقی مانده که به طور خاص توجه را به خود جلب می‌کنند.» 

نائومنکو و همکارانش به همراه باستان‌شناسان آکادمی علوم روسیه در حال حفاری این مکان هستند. (روسیه سال ۲۰۱۴ کریمه را از اوکراین تصاحب کرد، اما اوکراین مدعی‌ست این سرزمین همچنان به آن‌ها تعلق دارد.) 

پروکوپیوس قیصریه‌ای، مورخ بیزانسی قرن ششم نوشته که منطقه مانگوپ آن زمان بخشی از حکومت مسیحی گوت بوده که در جنوب غربی کریمه توسط گوت‌ها تأسیس شده بود که از پیروی از تئودوریک کبیر در حمله او به ایتالیا در سال ۴۸۸ امتناع کرده بودند. 

یافته‌های جدید مربوط به محل دفن آلمالیک‌دیر در فلات مانگوپ کریمه، در شرق شهر سِواستوپل هستند و گمان می‌رود مربوط به قرن چهارم و ششم باشند

جواهرات افراد بلندمرتبه

یافته‌های جدید از دو دخمه مربوط به قرن چهارم و ششم هستند و به نظر می‌رسد زنان از این جواهرات استفاده می‌کردند. این گنجینه شامل فیبولا (سنجاق‌سینه)، گوشواره‌های طلا، تکه‌های کمربند و سگک کفش و زیورآلات تکه‌دوزی‌شده از ورقه‌های طلا میشد که روی یقه لباس‌ها دوخته شدند. 

محققان گفتند این آثار شواهدی از تدفین‌های اشرافی در این مکان هستند. 

آرتور ناباکوف، باستان‌شناس انستیتوی باستان‌شناسی کریمه در آکادمی علوم روسیه، گفته: «به احتمال زیاد، زنان ثروتمند در هر دو دخمه‌ای دفن شده‌اند که اشیاء در آن‌ها پیدا شدند. گوشواره‌ها احتمالاً وارداتی بودند، اما فیبولاها در کریمه ساخته می‌شدند.» 

محققان این فیبولاها یا سنجاق‌سینه‌ها را پیدا کردند که برای بستن لباس کاربرد داشتند. نقره، طلا و سنگ‌های قیمتی در ساخت آن‌ها به کار رفته است.

یکی از دخمه‌ها یک «پیکسیس» زینت‌شده هم در خود دارد (ظرفی که از شاخ حیوان ساخته شده و برای نگهداری پودرهای آرایشی مانند رژگونه کاربرد داشته است).

مترجم: زهرا ذوالقدر


منبع خبر : https://faradeed.ir