از زمان صدور دستور برای تشکیل کارگروه فیلترینگ تا به الان بیش از یک ماه از آن می گذرد و مشخص نیست چه کسانی برای رفع فیلترینگ تصمیم گیری می کنند.
رفع فیلترینگ یکی از مهم ترین وعده هایی بود که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری در ایام انتخابات بیان کرده و برای تحقق آن تضمین داده بود. وعده ای که طی چند ماهی که از جلسات شورایعالی فضای مجازی می گذرد، هنوز به سرانجام نرسیده است.
هر چند دولت چهاردهم تلاش کرده تا در جلسات شورای عالی فضای مجازی که ماهی یکبار برگزار می شود این موضوع را به سر منزل مقصود برساند، اما مواضع برخی مخالفان رفع فیلترینگ در شورا، مؤید برخی تلاشها برای ایجاد مانع در به سرانجام رسیدن این وعده است.
موضوعی که امروز با واکنش صریح سید محمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی، مواجه شد و گفت: «برخلاف مطالبی که در رسانه ها منتشر می شود تاکنون رای گیری در جلسه شورای عالی فضای مجازی انجام نشده که موافقان و مخالفان مشخص شوند. معلوم نیست رسانهها از کجا میگویند فلانی موافق است و دیگری مخالف.»
وی همچنین گریزی به کمیتهای که برای بررسی رفع فیلترینگ در شورای عالی
فضای مجازی تشکیل شده زد و بیان کرد: «جلسات کارگروه فیلترینگ در حال
برگزاری است و معاون محترم اول رییس جمهور که خوشبختانه جزو متخصصان حوزه
فضای مجازی هستند در جلسه اول حضور داشته و نکات با نظر ایشان جمع بندی
شد. به زودی در جلسه شورای عالی فضای مجازی نظر نهایی کمیته، بررسی خواهد
شد.»
اما آقامیری درحالی به جلسات کارگروه فیلترینگ اشاره کرده است که اعضای
آن مشخص نیست و خبری درباره آن جلسات منتشر نشده است. به بیان دیگر، از
زمان صدور دستور برای تشکیل این کارگروه تا به الآن که بیش از یک ماه از آن
می گذرد، مشخص نیست که چه کسانی برای رفع فیلترینگ تصمیم گیری می کنند.
محرمانه شدن اعضای کارگروه فیلترینگ توسط دلیریان
پیشتر هم تلاش خبرگزاری خبرآنلاین در پیگیری های خود برای دست یافتن به نام اعضای این کارگروه به نتیجه نرسیده است. خبرگزاری خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «حصارکشی موافقان فیلترینگ دور «کمیته ویژه رفع فیلترینگ» /ردپای تسخیرکننده سفارت در محرمانه کردن اسامی؟ /دولتی ها بیخبر و سردرگم!» نوشته بود:
«برخی شنیدههای خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین از یک منبع در بدنه وزارت ارتباطات، حکایت از آن دارد که ستار هاشمی وزیر ارتباطات تنها نماینده دولت در کمیته بررسی فیلترینگ است. او در پاسخ به این سوال که اعضای کمیته بررسی رفع فیلترینگ چه کسانی هستند، گفت: «از دلیریان بپرسد، او فضا را بسته و محرمانه کرده است.»
این منبع آگاه همچنین تاکید کرده است که وزارت ارتباطات ۸ طرح برای رفع فیلترینگ نداشته و این ماجرا را یک خبرنگار در توئیتر(ایکس) مطرح کرده است. پیگیریها از حسین دلیریان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی بیپاسخ ماند و حتی انتشار یک گزارش با عنوان؛ «ضرغامی: عضو کمیته رفع فیلتر نیستم اما از مردم حمایت میکنم/ سکوت آقامیری درباره اعضای کمیته ویژه» در خبرگزاری خبرآنلاین با اعتراض نزدیکان به او روبرو شد.
دلیریان که بنا بر ادعای منبع اگاه در وزارت ارتباطات، نقش اساسی در محرمانه شدن فضای شورایعالی فضای مجازی دارد، در دولت ابراهیم رئیسی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲، به عنوان سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی منصوب شد. او از حمله کنندگان به سفارت انگلیس بوده و حتی تصویرش در حالی که وسط جمعیت مهاجمان مشغول شعار دادن بود، در فضای رسانهای منتشر شده است. فعالیت در بخش رسانهای شورای نگهبان و بخش امنیتی-دفاعی خبرگزاری تسنیم از دیگر سوابق وی است.»
منبع خبر :
https://www.khabaronline.ir