• با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
  • با ما در ساختن آینده ایران سهیم باشید
javascript carousel by WOWSlider.com v9.0

محمود واعظی در واکنش به اظهارات علی شمخانی علیه حسن روحانی:صحبت های شمخانی با دستاوردهای ۶ دور مذاکرات وین تا پایان دولت دوازدهم منطبق نیست

چهارشنبه 28 آذر
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور ایران در دوره‌ دوازدهم و قائم مقام حزب اعتدال و توسعه در واکنش به اظهارات اخیر دریابان علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت‌ ملی درباره واکنش دولت دکتر حسن روحانی به خروج آمریکا از برجام پاسخ داد.
محمود واعظی در واکنش به اظهارات علی شمخانی علیه حسن روحانی:صحبت های شمخانی با دستاوردهای ۶ دور مذاکرات وین تا پایان دولت دوازدهم منطبق نیست

دیپلمات و معاون اسبق سیاسی اروپا و آمریکا وزارت خارجه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرآنلاین در واکنش به این گفته شمخانی که روحانی در پاسخ به خروج آمریکا از برجام می‌خواست مانع از ترانزیت مواد مخدر به اروپا نشود و اجازه دهد مهاجرین افغان به اروپا بروند، گفت.

اشاره دکتر روحانی به مشکلات تأمین هزینه مبارزه با مواد مخدر و پناه‌جویان افغان در سالگرد خروج آمریکا از برجام (۱۳۹۸/۰۲/۱۸) نه یک «راهکار» در واکنش به فشار حداکثری که یک «هشدار» درباره پیامدهای تحریم ایران است. دکتر روحانی یادآوری کرد در شرایط تحریمی با ایجاد مشکل در تأمین هزینه‌های مقابله با ترانزیت مواد مخدر و سست شدن همکاری‌ها درباره پناهجویان، امنیت منطقه و جهان توسط آمریکا به خطر می‌افتد.

از جناب آقای شمخانی بعید است که این هشدار را به منزله مقابله‌به‌مثل تعبیر کند و مدعی شود دولت روحانی هیچ قصدی برای واکنش به خروج آمریکا از برجام نداشت یا راهکارش این بود!

رییس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به گام‌های ۵ گانه‌ ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای در واکنش به خروج ترامپ از برجام اظهار داشت:

دکتر روحانی ساعاتی پس از خروج ترامپ از برجام در ۱۳۹۷/۰۲/۱۸ به سازمان انرژی اتمی دستور داد آمادگی لازم را برای اقدامات بعدی کسب کنند تا در صورت نیاز غنی‌سازی صنعتی بدون محدودیت آغاز شود و البته با اعلام ابقای ایران در برجام که مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز بود، به طرف‌های برجام منهای آمریکا برای اقدامات جبرانی مهلت داد.

پس از آن در اولین سالگرد خروج آمریکا از برجام ۵ گام برای کاهش تعهدات هسته‌ای ایران برداشته شد:

گام اول: توقف فروش ذخایر اورانیوم غنی‌شده و ذخایر آب سنگین (۱۳۹۸/۰۲/۱۸)

گام دوم: عبور از غنی‌سازی ۳/۶۷ درصدی (۱۳۹۸/۰۴/۱۴)

گام سوم: لغو محدودیت‌های تحقیق و توسعه و راه‌اندازی نسل جدید سانتریفیوژها (۱۳۹۸/۰۶/۱۵)

گام چهارم: آغاز گازدهی به سانتریفیوژ‌ها در فردو (۱۳۹۸/۰۸/۱۵)

گام پنجم: توقف تمام محدودیت‌های عملیاتی ایران در برجام شامل عدم محدودیت در تعداد ساتریفیوژ‌ها، عدم محدودیت در ظرفیت غنی‌سازی، درصد غنی‌سازی و میزان مواد غنی‌شده و تحقیق و توسعه (۱۳۹۸/۱۰/۱۵)

چنانکه می‌بینیم آخرین گام یک سال قبل از تصویب قانون اقدام راهبردی در مجلس در ۱۱ آذر ۱۳۹۹ برداشته شد.
چطور آقای شمخانی این‌ اقدامات را «کار فنی در حوزه هسته‌ای» نمی‌داند! و می‌گوید «حالا بعضی‌ها حرف‌هایی می‌زنند» در حالیکه خود او و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در دوره ایشان بارها درباره کاهش تعهدات برجامی ایران اعلام موضع و حمایت کرده بودند.

وزیر اسبق ارتباطات گفته‌های شمخانی درباره مخالفت دولت روحانی با میزان سطح ذخایر اورانیوم غنی‌شده را نیز مطابق واقع ندانست و یادآوری کرد:

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شهریور ۱۳۹۹ [سه ماه قبل از تصویب قانون اقدام راهبردی] تأیید می‌کند که میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در آن زمان [۲۱۰۵ کیلوگرم] بیش از ۱۰ برابر سقف تعیین‌شده در برجام بود.

سرپرست اسبق نهاد ریاست جمهوری، درباره این ادعای شمخانی که آمریکایی‌ها حاضر به مذاکره نبودند، گفت:

این ادعا حداقل با دستاوردهای ۶ دور مذاکرات وین تا پایان دولت دوازدهم منطبق نیست. خروجی مذاکرات ایران با ۱+۴ یک مصوبه
کمیسیون مشترک برجام با سه پیوست بود:
رفع تحریم‌ها (تعهدات آمریکا)، اقدامات هسته‌ای (تعهدات ایران) و طرح اجرایی (چگونگی اجرا از جمله راستی‌آزمایی).
بر اساس همین دستاوردهاست که دکتر روحانی اعلام کرد امکان احیای برجام در اسفند ۱۳۹۹ یا فروردین ۱۴۰۰ وجود داشت و طبیعتاً آقای شمخانی می‌بایست از آنچه پیش آمد و دلیل عدم احیای برجام در آن مقطع مطلع بوده باشد.


منبع خبر : https://ensafnews.com/