عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق اصناف ایران گفت: سیبزمینیهای وارداتی به ایران محصول داخل کشور هستند که در کشورهای اطراف انبار میشوند و به هنگام کمبود به اسم کشور ثالث به کشور ما وارد میشود.
احمدرضا بخشی، عضو کمیسیون مواد غذایی اتاق
اصناف ایران درباره آنچه به کمبود سیبزمینی در کشور انجامید، گفت: در
ایران ۱.۵ برابر مصرف کشور سیب زمینی
تولید میشود؛ در این شرایط کمبود سیب زمینی به این دلیل اتفاق افتاد که
در بیشتر از مصرف، سیب زمینی صادر شد و صادرکنندگان سیب زمینی را که در هر
کیلو به طور مثال ۱۵ هزار تومان صادر کردند؛ پس از کمبود با قیمتی به طور
مثال ۳۵ هزار تومان وارد کردند و من به شما قول میدهم سیب زمینیهای
وارداتی ایران محصول داخل کشور هستند.
او افزود: انبارهایی در
کشورهای اطراف ایجاد و کالاهای ایرانی در آنجا ذخیره شده و به هنگام کمبود
به اسم کشور ثالث به کشور ما وارد میشود.
بخشی توضیح داد: این یک مافیاست و وزارت
محترم جهاد کشاورزی و نهادهای نظارتی دیگر باید به این موضوع ورود کنند که
چه کسانی این صادرات را انجام میدهند و صادراتی که انجام میشود به مصرف
کشور صادرکننده میرسد و یا بار دیگر به کشور بازمیگردد؟
او تاکید کرد: در موضوع چای دبش هم چای
بیکیفیت ایرانی به کشور امارات میرفت و سپس به عنوان چای ممتاز هندی به
کشور وارد میشد این اتفاق میتواند در مورد سایر محصولات هم رخ دهد.
مهدی بختیاریزاده، مدیرعامل میادین میوه و
ترهبار شهرداری تهران در ۲۴ بهمن درخصوص افزایش قیمت سیب زمینی توضیح
داد: علت این امر، صادرات بیرویه سیبزمینی بوده که با واردات سیبزمینی
از کشورهای پاکستان و ترکیه قیمت این محصول کاهش یافته است.
طبق گزارشها، قیمت سیبزمینی در بازار
بهطور ناگهانی به بیش از ۷۰ هزار تومان رسید و این افزایش قیمت در تهران
بیش از ۲ هفته ادامه داشت. اما با آغاز واردات سیبزمینی از همسایگان
ایران، قیمت هر کیلو سیبزمینی در میادین میوه و ترهبار به ۲۹ هزار و ۵۰۰
تومان کاهش پیدا کرد.
بختیاریزاده اعلام کرد که اکنون محدودیتی در توزیع این محصول وجود ندارد.
منبع خبر :
https://www.ilna.ir/